Kære kunde. Vi henleder opmærksomheden på, at vi I forbindelse med Kristi Himmelfartsdag torsdag d. 29/5-25 holder lukket dagen efter – fredag den 30. maj 2025. Følgende frister gælder derfor i forhold til ordreafgivelse og levering: For levering inden Kristi Himmelfartsdag: Sidste frist for ordreafgivelse er tirsdag den 27. maj 2025 kl. 12.00. For levering fredag den 30. maj 2025 (fragtmændene kører): Sidste frist for ordreafgivelse er onsdag den 28. maj 2025 kl. 12.00. Vi anbefaler dog, at alle ordrer afgives tirsdag den 27. maj 2025, så seneste leveringsdato er onsdag den 28. maj 2025, da eventuelle problemer i forhold til levering fredag IKKE ville kunne løses denne dag. Ønsker du levering mandag den 2. juni 2025 er seneste ordrefrist onsdag den 28. maj 2025. Vi ønsker alle en god Kristi Himmelfartsferie.

x

SPÄTBURGUNDER Baden, Shelter Winery

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Shelter Winery. Læs mere om producenten

Om produktet

Spätburgunder er Shelter Winery’s ”basisvin”, som laves på druerne fra vinstokke, som er mellem 4 og 35 år gamle (gennemsnit: 15 år), og som dyrkes efter beskæringsmetoderne Guyot (90%) og Lyra (10%). Udbyttet er i gennemsnittet ca. 55 hl./ha. Druerne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00340012235

EAN Nr 4260194160041

Druer 100% Spätburgunder

Lagring 16 mdr. på træfade (228 og 600 l., 5% nye)

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Shelter Winery. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Spätburgunder er Shelter Winery’s ”basisvin”, som laves på druerne fra vinstokke, som er mellem 4 og 35 år gamle (gennemsnit: 15 år), og som dyrkes efter beskæringsmetoderne Guyot (90%) og Lyra (10%). Udbyttet er i gennemsnittet ca. 55 hl./ha. Druerne er delvist afstilkede og gennemgår en gæring i 4 uger på åbne franske egetræsfade, med 4 manuelle omrøringer pr. dag. Derefter bruger man kun den vin, som selv løber ud af pressen, samt vinen fra begyndelsen af første presning. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring og en modning på franske egefade (fra Bertrange, Allier og Vosges). Modningen varer i 16 måneder på 95% brugte og 5% nye træfade af 228 og 600 l. Aftapningen foregår som altid uden pumpning og filtrering.

I duften er nøgleordene sødme og charme. Vinen er meget umiddelbar med kølige Pinot Noir toner, som blander sig med milde krydderier og lidt trækarakter (vanilje). Smagen er åben og delikat, med et godt bid og dejlige nuancer af kirsebærsten, tranebær og lidt hyben. Det er en vin, som giver meget fra sig allerede i sin ungdom, og som fint vil ledsage retter med svinekød, kalv og fjerkræ. Vinen kan serveres let afkølet.

×