SPÄTBURGUNDER Baden, Shelter Winery
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Shelter Winery. Læs mere om producenten
Om produktet
Spätburgunder er Shelter Winery’s ”basisvin”, som laves på druerne fra vinstokke, som er mellem 4 og 35 år gamle (gennemsnit: 15 år), og som dyrkes efter beskæringsmetoderne Guyot (90%) og Lyra (10%). Udbyttet er i gennemsnittet ca. 55 hl./ha. Druerne... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Shelter Winery. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Spätburgunder er Shelter Winery’s ”basisvin”, som laves på druerne fra vinstokke, som er mellem 4 og 35 år gamle (gennemsnit: 15 år), og som dyrkes efter beskæringsmetoderne Guyot (90%) og Lyra (10%). Udbyttet er i gennemsnittet ca. 55 hl./ha. Druerne er delvist afstilkede og gennemgår en gæring i 4 uger på åbne franske egetræsfade, med 4 manuelle omrøringer pr. dag. Derefter bruger man kun den vin, som selv løber ud af pressen, samt vinen fra begyndelsen af første presning. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring og en modning på franske egefade (fra Bertrange, Allier og Vosges). Modningen varer i 16 måneder på 95% brugte og 5% nye træfade af 228 og 600 l. Aftapningen foregår som altid uden pumpning og filtrering.
I duften er nøgleordene sødme og charme. Vinen er meget umiddelbar med kølige Pinot Noir toner, som blander sig med milde krydderier og lidt trækarakter (vanilje). Smagen er åben og delikat, med et godt bid og dejlige nuancer af kirsebærsten, tranebær og lidt hyben. Det er en vin, som giver meget fra sig allerede i sin ungdom, og som fint vil ledsage retter med svinekød, kalv og fjerkræ. Vinen kan serveres let afkølet.