SPÄTBURGUNDER ALTE REBE, BIO Baden, Weingut Rieger
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Weingut Rieger. Læs mere om producenten
Om produktet
Spätburgunder Alte Rebe ”SR” (Selection Rieger) laves på druer fra den sydvendte vinmark ”Obere Steinig”, en af de bedste vinmarker hos Rieger. Vinstokkene er plantet i 1980 og vokser på en ler-, sand- og småstensholdig jord i overfladen og en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Baden. Læs mere om distriktet
Producent
Weingut Rieger. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Spätburgunder Alte Rebe ”SR” (Selection Rieger) laves på druer fra den sydvendte vinmark ”Obere Steinig”, en af de bedste vinmarker hos Rieger. Vinstokkene er plantet i 1980 og vokser på en ler-, sand- og småstensholdig jord i overfladen og en klippeholdig undergrund i dybden, en sammensætning som er perfekt for druesorten Spätburgunder (Pinot Noir). Småstenene ved overfladen sikrer en god reflektering af varmen om natten. På alle parceller foretages dyrkningen efter biodynamiske principper.
Druerne bliver høstet og selekteret manuelt. 90% af høsten bliver afstilket og knust, mens 10% af klaserne forbliver hele under en den kolde maceration (48 timer) og den efterfølgende gæring. Gæringen (ca. 14 dage) foretages på ståltanke med druernes egne gærceller, med løbende omrøringer (battonage), som giver større fedme og intensitet. Efter presningen overføres vinen til franske egetræsfade (Tronçais, Nevers, Bertrange), hvoraf de 25% er nye. Efter en malolaktisk gæring i løbet af foråret, modner vinen i 12-15 måneder. Efter sammenstikningen får vinen en yderligere modning i 12 måneder på ståltanke. Den aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
Duften er klassisk Pinot Noir-agtig, med lækre nuancer af modne, søde kirsebær, ribs, blommer, sydlandske krydderurter og en smule læder. Smagen er tør men med god saft, kompleksitet og dybde samt en lækker, krydret karakter (sort peber), som er klassisk i Pinot Noir-druer fra vinmarken ”Obere Steinig”. Vinen slutter med både kraft, struktur og elegance.
Server den afkølet (16 °C) til fuglevildt, fjerkræ, svinekød, kalv, pasta og hvidskimmeloste.