På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

SORI TILDIN Langhe Nebbiolo, Angelo Gaja

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Sorì Tildin (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2011

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06008911135

EAN Nr INGEN

Druer 5% Barbera 95% Nebbiolo

Lagring 12 mdr. på barriques og derefter 12 mdr. på store træfade.

Respekt Ja

Scoreplads

Wine Enthusiast92
Robert Parkers The Wine Advocate95
James Suckling97
Stephen Tanzer94
Wine Spectator93

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Sorì Tildin (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG. Barbaresco – husets flagskib i mange år – var simpelthen ved at glide i baggrunden i forhold til vin fra topmarker som ‘Sorì Tildin’, og det var GAJA ked af. Nu skulle husets ‘almindelige’ Barbaresco være den eneste vin i det fornemme DOCG selskab og på denne måde igen blive nr. 1 hos GAJA.Sorì Tildìn er lavet på Nebbiolo (95%) og Barbera fra vinmarken Sorì Tildìn (3,8 ha.) ved landsbyen Barbaresco, en mark som GAJA familien købte i 1934. Denne vinmark udgør sammen med Sorì San Lorenzo, Costa Russi og Sperss de fineste Cru-marker for GAJA’s Langhe produktion. Marken er opkaldt efter den forhenværende ejers øgenavn “Tildìn”. Ordet “Sorì” betyder “sydvendt bakketop”.Gæringen foretages med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Til sidst lagres vinen i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade for ikke at give vinen for meget hård egetræssmag.Blandt GAJA’s Cru vine er det den, som bedst viser den balance, der kan være mellem kraft og finesse i en Nebbiolo. I duften og smagen finder man røgede toner, krydderier, mørke kirsebær og cedertræ. Det er en vin, som på trods af sin delikate stil kan gemmes i 30-40 år i de exceptionelle årgange.

×