SORI TILDIN Barbaresco DOP, Angelo Gaja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken af samme navn (3,38 ha., oprindeligt købt i 1934), få skridt fra vinmarken Costa Russi, ved landsbyen Barbaresco. Marken er opkaldt efter Angelo GAJAs bedstemor Clotilde, som altid blev kaldt "Tildin", mens ordet... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06008911535

EAN Nr INGEN

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 12 mdr. på barriques og derefter 12 mdr. på store træfade.

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate93

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken af samme navn (3,38 ha., oprindeligt købt i 1934), få skridt fra vinmarken Costa Russi, ved landsbyen Barbaresco. Marken er opkaldt efter Angelo GAJAs bedstemor Clotilde, som altid blev kaldt “Tildin”, mens ordet “Sori” betyder “sydvendt bakketop”. Marken ligger på en undergrund af ler og kalk (mergel), som er klassisk i området. Vinstokkene her er ca. 45 år gamle.

I 2015 fik man perfekte vækst og modningsbetingelser for en stor årgang: Sne om vinteren, regn om foråret og masse af sol i løbet af sommeren. Lidt regn i slutningen af august og primo september tilførte præcis den friskhed og syre, som druerne havde brug for. I 2015 startede gæringen med vildgær nærmest af sig selv i ståltankene. Efter en malolaktisk gæring, blev vinen modnet i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade.

Blandt GAJAs Cru vine er det denne vin, som bedst viser den balance, der kan være mellem kraft og elegance i en Nebbiolo. 2015 starter egentligt klassisk for Sori Tildin, med masser af frugt, aroma og elegance i duften (græs, frisk basilikum), men med iltningen, kommer der mørkere og mere røgede toner frem (nellike, kanel, hvid peber). Det samme sker i smagen, hvor vinens typisk frugtrig og delikat stil, udvikler sig mod mere krydrede og flotte mineralske toner. En meget kompleks vin, med både frugtrige, eksotiske nuancer og en latent tannin og alkohold, som giver god balance.

×