SORI SAN LORENZO Langhe Nebbiolo, Angelo Gaja
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Sorì San Lorenzo (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Sorì San Lorenzo (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG. Barbaresco – husets flagskib i mange år – var simpelthen ved at glide i baggrunden i forhold til vin fra topmarker som Sorì San Lorenzo, og det var GAJA ked af. Nu skulle husets ‘almindelige’ Barbaresco være den eneste vin i det fornemme DOCG selskab og på denne måde igen blive nr. 1 hos GAJA.Sorì San Lorenzo er lavet på Nebbiolo (95%) og Barbera fra vinmarken Sorì San Lorenzo (3,2 ha.). Denne vinmark udgør sammen med Sorì Tildìn, Costa Russi og Sperss de fineste Cru-marker for GAJA’s Langhe produktion. Marken er opkaldt efter den lokale helgen: San Lorenzo og er samtidig navnet på GAJA’s vingård. Ordet “Sori” betyder “sydvendt bakketop”.Sorì San Lorenzo er ofte den kraftigste af de tre Cru-vine. Gæringen foretages med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Til sidst lagres vinen i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade for ikke at give vinen for meget hård egetræssmag.Vinen er kraftfuld, saftig og ekstremt koncentreret med nuancer af solbær, brombær og samtidig krydderurter og eksotiske frugter. I eftersmagen finder man også mineralske toner. Det er helt klart den vin fra GAJA, som fortjener (eller kræver!) længst modning og god iltning i glasset eller på karaffel. Angelo GAJA mener selv, at 30-40 års modning vil være passende.