SORI SAN LORENZO Langhe Nebbiolo, Angelo Gaja

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Sorì San Lorenzo (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2011

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06008511135

EAN Nr INGEN

Druer 95% Nebbiolo 5% Barbera

Lagring 12 mdr. på barriques og derefter 12 mdr. på store træfade.

Scoreplads

James Suckling98
Robert Parkers The Wine Advocate96
Stephen Tanzer95
Wine Enthusiast94
Wine Spectator94
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Sorì San Lorenzo (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG. Barbaresco – husets flagskib i mange år – var simpelthen ved at glide i baggrunden i forhold til vin fra topmarker som Sorì San Lorenzo, og det var GAJA ked af. Nu skulle husets ‘almindelige’ Barbaresco være den eneste vin i det fornemme DOCG selskab og på denne måde igen blive nr. 1 hos GAJA.Sorì San Lorenzo er lavet på Nebbiolo (95%) og Barbera fra vinmarken Sorì San Lorenzo (3,2 ha.). Denne vinmark udgør sammen med Sorì Tildìn, Costa Russi og Sperss de fineste Cru-marker for GAJA’s Langhe produktion. Marken er opkaldt efter den lokale helgen: San Lorenzo og er samtidig navnet på GAJA’s vingård. Ordet “Sori” betyder “sydvendt bakketop”.Sorì San Lorenzo er ofte den kraftigste af de tre Cru-vine. Gæringen foretages med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Til sidst lagres vinen i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade for ikke at give vinen for meget hård egetræssmag.Vinen er kraftfuld, saftig og ekstremt koncentreret med nuancer af solbær, brombær og samtidig krydderurter og eksotiske frugter. I eftersmagen finder man også mineralske toner. Det er helt klart den vin fra GAJA, som fortjener (eller kræver!) længst modning og god iltning i glasset eller på karaffel. Angelo GAJA mener selv, at 30-40 års modning vil være passende.

×