SORI SAN LORENZO Barbaresco DOP, Angelo Gaja
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Sorì San Lorenzo har siden 1996 været markedsført som Langhe Nebbiolo DOC. Men den nye generation i huset besluttede med årgang 2013 at vende tilbage til den oprindelige betegnelse, nemlig Barbaresco. Derfor er Sorì San Lorenzo fra denne årgang igen... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Sorì San Lorenzo har siden 1996 været markedsført som Langhe Nebbiolo DOC. Men den nye generation i huset besluttede med årgang 2013 at vende tilbage til den oprindelige betegnelse, nemlig Barbaresco. Derfor er Sorì San Lorenzo fra denne årgang igen lavet på 100% Nebbiolo. Druerne hentes på vinmarken af samme navn (3,38 ha., 250 m.o.h.), få skridt fra selve landsbyen Barbaresco. Den sydvendte Sori San Lorenzo (”Sori” betyder “sydvendt bakketop”) ligger på en klassisk undergrund af ler og kalk (mergel), og er beplantet med vinstokke, som i gennemsnit er ca. 50 år gamle. Marken er opkaldt efter den lokale helgen San Lorenzo, som også ligger navn til GAJA’s vingård.
Sammenlignet med 2015, bød 2016 på en ret kølig periode fra marts til maj, som forsinkede knopskydningen og blomstringen med ca. 10 dage. Sommeren var ligeledes ret mild, dog oplevede man store temperaturforskelle mellem dag og nat i slutningen af modningsperioden. Dette gav druer med god syre og friskhed, men også med meget høj frugtkoncentration. Gæringen foregik med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter blev vinen modnet i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle), derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade.
Selv om Sorì San Lorenzo normalt er den kraftigste af de tre Cru-vine hos GAJA, er 2016 ret frugtrig, sprød og delikat i duften, med masser af lækre nuancer af granatæbler, jordbær og vilde brombær. Smagen er meget koncentreret, med god struktur og tannin, og igen med en god harmoni mellem styrke og charme. Den er lidt lukket i sin ungdom. Det er helt klart den vin fra GAJA, som fortjener (eller kræver!) længst modning og god iltning i glasset eller på karaffel.