SORI SAN LORENZO Barbaresco DOP, Angelo Gaja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Sorì San Lorenzo har siden 1996 været markedsført som Langhe Nebbiolo DOC. Men den nye generation i huset besluttede med årgang 2013 at vende tilbage til den oprindelige betegnelse, nemlig Barbaresco. Derfor er Sorì San Lorenzo fra denne årgang igen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06008511435

EAN Nr INGEN

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 12 mdr. på barriques og derefter 12 mdr. på store træfade.

Respekt Ja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Sorì San Lorenzo har siden 1996 været markedsført som Langhe Nebbiolo DOC. Men den nye generation i huset besluttede med årgang 2013 at vende tilbage til den oprindelige betegnelse, nemlig Barbaresco. Derfor er Sorì San Lorenzo fra denne årgang igen lavet på 100% Nebbiolo. Druerne hentes på vinmarken af samme navn (3,38 ha., 250 m.o.h.), få skridt fra selve landsbyen Barbaresco. Den sydvendte Sori San Lorenzo (”Sori” betyder “sydvendt bakketop”) ligger på en klassisk undergrund af ler og kalk (mergel), og er beplantet med vinstokke, som i gennemsnit er ca. 50 år gamle. Marken er opkaldt efter den lokale helgen San Lorenzo, som også ligger navn til GAJA’s vingård.

2014 vil blive husket i Barbaresco som en af de mest udfordrende og overraskende årgange. En mild vinter uden sne og et usædvanligt varmt forår gjorde, at blomstringen foregik 10 dage tidligere end normalt. Men så gik alt i stå: Sommeren 2014 var en af de mest regnfulde og kølige, man havde oplevet, og det krævede konstant opmærksomhed i vinmarkerne. Da solen og varmen først kom tilbage primo september, måtte man vente helt til primo oktober, før man kunne høste de sidste Nebbiolo-druer på Sori San Lorenzo. Druerne havde til gengæld en fantastisk balance mellem sukker, syre og polyfenoler. Gæringen foregik med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter blev vinen modnet i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l. – 30% nye og resten 1 – 2 år gamle), derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade.

Sorì San Lorenzo er ofte den kraftigste af de tre Cru-vine hos GAJA, og 2014 er ingen undtagelse. Samtidigt er den saftig og frugtrig med nuancer af modne blåbær, brombær og krydderurter samt eksotiske frugter. I eftersmagen finder man også mineralske toner. Det er helt klart den vin fra GAJA, som fortjener (eller kræver!) længst modning og god iltning i glasset eller på karaffel.

×