SONDRAIA Bolgheri Superiore DOC, Poggio Al Tesoro

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Poggio Al Tesoro. Læs mere om producenten

Om produktet

”Sondraia” er Poggio al Tesoros flagskib, og henter sit navn fra ejendommens topvinmark ”Le Sondraie”, som leverer hovedparten af druerne til denne vin. Vinen er sammensat af et udvalg af de bedste druer med 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06076711535

EAN Nr 8033049450026

Druer 10% Cabernet Franc 65% Cabernet Sauvignon 25% Merlot

Lagring 18 mdr. på franske fade (50% nye, 50% brugte) + 9 mdr. på fl

Scoreplads

Gambero Rosso3
Robert Parkers The Wine Advocate94
Wine Spectator95
James Suckling94

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Poggio Al Tesoro. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Sondraia” er Poggio al Tesoros flagskib, og henter sit navn fra ejendommens topvinmark ”Le Sondraie”, som leverer hovedparten af druerne til denne vin. Vinen er sammensat af et udvalg af de bedste druer med 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 10% Cabernet Franc. En del af Cabernet Sauvignon hentes i vinmarken Via Bolgherese (3 ha., syd for landsbyen Bolgheri, 56 m.o.h.) og resten i vinmarken Le Sondraie (18 ha., mellem landsbyen Bolgheri og vestkysten, 25-35 m.o.h.). Begge marker er beplantede med rødvinsdruer efter 2001, med ca. 8.000-9.000 vinstokke/ha. Den dybe, sand-, småstens- og lerholdige undergrund og de kølige briser fra havet er meget klassisk for området. Vinmarken Via Bolgherese er fattigere med flere større sten ved overfladen (graves-typen) og et lerlag, som holder på vandet. Dette giver perfekte forhold til især Cabernet Sauvignon, som her avler fantastiske resultater.

Efter ankomsten til kælderen gennemgår druerne en klassisk afstilkning, en ganske let masning og en gæring (separat for hver druesort) på ståltanke i ca. 12 dage, med daglige overpumpninger. Efter presningen bliver vinene sammenstukket og overført på franske barriques (225 l., 50% nye, 50% et år gamle), hvor den først gennemgår en malolaktisk gæring og derefter en modning i 18 måneder. Efter aftapningen bliver vinen modnet i yderligere min. 9 måneder, inden den frigives til salg.

Allerede efter få årgange er ”Sondraia” blevet en reference i Bolgheri, og den placeres blandt eliten af vinene fra området. Den viser en sjælden balance mellem aroma, styrke, kompleksitet og finesse. En vin, som både imponerer og forfører.

×