SITO MORESCO Langhe, Angelo Gaja
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinmarken Sito Moresco blev overtaget af Angelo GAJA i 1979. Den ligger i Pajoré området ved landsbyen Treiso og bærer navnet for den tidligere ejer kaldt Moresco. Det er denne mark, som leverer de fleste druer til vinen (Nebbiolo og... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinmarken Sito Moresco blev overtaget af Angelo GAJA i 1979. Den ligger i Pajoré området ved landsbyen Treiso og bærer navnet for den tidligere ejer kaldt Moresco. Det er denne mark, som leverer de fleste druer til vinen (Nebbiolo og Merlot), mens Barbera – som bruges i Sito Moresco siden årgang 2015 – kommer fra GAJAs single-cru marker i området, og Cabernet Sauvignon fra Serralunga. Cabernet Sauvignon indgår dog ikke i årgang 2017.
Med gode vandreserver i undergrunden og en varm forår i 2017, var vinstokkene ca. 15 dage foran det normale. Midt i april, betød 3 dage hård frost at man tabte ca. 10% af produktionen, og fra juni oplevede man til gengæld den varmeste og tørreste (80 dage uden regn) sommer i de seneste 10 år i Piemonte. Det betød et fald i produktion (hos Gaja –20%), men til gengæld meget sunde og koncentrerede druer. Hver druesort bliver gæret for sig på ståltanke, som altid hos GAJA med egne gærceller. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de forskellige druer sammenstukket, og blandingen blev lagret i 12 måneder på 1-2 år gamle fade.
I 2017 erstattede man de normal 15% Cabernet Sauvignon med lidt mere Merlot og Barbera og Sito Moresco har derfor en flot, dyb, mørke rubinrød farve og en god frugt-, aroma- og smagskoncentration. Duften er meget kompleks med nuancer af tørrede blomster, blåbær, granatæbler og nødder. Smagen er struktureret og med god velour, og en spændende underliggende mineralitet. Den slutter med masser af sprøde frugtnuancer og en god harmoni mellem friskhed, frugt, tannin og alkohol.
Sito Moresco er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød.