SHIRAZ JONES BLOCK BIO Mclaren Vale, Paxton Vineyards

Distrikt

McLaren Vale. Læs mere om distriktet

Producent

Paxton. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Jones Block betragtes af alle vindyrkere i området som en af de allerbedste til produktion af røde druesorter. Den ligger kun 6,6 km. fra St. Vincent-bugten, i en højde af 76-108 m.o.h., på skråninger som vender mod øst og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Australia

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 05883811535

EAN Nr

Druer 100% Shiraz

Lagring 22 mdr. på franske og am. barriques (40% nye).

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Scoreplads

James Halliday96
The Wine Front (Aus)92

Distrikt

McLaren Vale. Læs mere om distriktet

Producent

Paxton. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Jones Block betragtes af alle vindyrkere i området som en af de allerbedste til produktion af røde druesorter. Den ligger kun 6,6 km. fra St. Vincent-bugten, i en højde af 76-108 m.o.h., på skråninger som vender mod øst og vest. Paxtons parcel med druen Shiraz ligger meget privilegeret på toppen af marken. Den ene side mod øst nyder godt af morgensol og kølige aftener, mens den del som vender mod vest præges af skygge og kølighed om formiddagen og fuld sol om eftermiddagen. De druer, man høster på denne parcel, er altid fremragende, og helt klart de bedste på ejendommen.

I 2015 havde McLaren Vale en af de køligste og tørreste somre siden 1980. I februar startede en konstant solrig periode, som speedede modningen op. Man endte med at kunne producere nogle af de bedste druekvaliteter i flere år, såvel for hvid- som for rødvine. Gæringen – som altid med druernes egne gærceller og med et par daglige omrøringer – afslørede en fantastisk farve, aroma og smagskoncentration. Modningen foregik på en kombination af franske og amerikanske barriques (40% nye) og varede i 22 måneder. Efter aftapningen blev vinen modnet i yderligere 6 måneder før frigivelse.

Jones Block Shiraz har en dyb, purpurrød farve. Duften er meget koncentreret og frugtrig, med nuancer af brombær, morbær, chokolade og en smule vanilje. Smagen er ligeledes meget fyldig og intens, med karakter af mørke bær, blommer og komplekse krydderier. Man fornemmer en diskret trækarakter til sidst, hvor vinen samtidigt viser stor harmoni mellem styrke, velour og finesse. Serveres til and, grillet kalv, lam og okse samt råvildt.

×