SECRET DE LUNES VIOGNIER ØKO IGP Pays d’Oc, Mas De Lunès

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Om produktet

Viognier IGP Pays d’Oc er lavet på økologiskdyrkede druer fra parceller anlagt på skråninger i en højtliggende dal. Her giver en hyppig havbrise god afkøling til de ca. 20-25 år gamle vinstokke, og sammen med en undergrund af ler og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03418721735

EAN Nr 3186127735340

Druer 100% Viognier

Lagring 4 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Viognier IGP Pays d’Oc er lavet på økologiskdyrkede druer fra parceller anlagt på skråninger i en højtliggende dal. Her giver en hyppig havbrise god afkøling til de ca. 20-25 år gamle vinstokke, og sammen med en undergrund af ler og kalk er disse faktorer perfekte til dyrkning af økologisk Viognier. Høsten foregår mekanisk om natten for at sikre, at druerne ankommer til kælderen ved en kølig temperatur. Efter en afstilkning og en let knusning gennemgår mosten en kort skindmaceration og bliver derefter presset. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke (15-18°C). Til sidst modnes vinen i 4 måneder på eget ”lie” (bundfald) på ståltanke inden aftapning. Dette sikrer vinen en frisk druekarakter samt umiddelbarhed.

Vinen har en blank, gylden farve, og i duften finder man eksotiske toner af grape, abrikoser og kvæde. I smagen er det først og fremmest friskheden og finessen, som overrasker i vinen – en god ting, når man har med druen Viognier at gøre! Harmonien mellem de sødlige, fede og samtidig tørre og delikate toner er ganske spændende. Vinen virker frisk, sprød og frugtrig. En rigtig charmetrold. Server den til salater, fiske- eller skaldyrsretter, lyst kød, men også til asiatiskinspirerede retter med f.eks. kylling og ris.

×