SECRET DE LUNES PINOT NOIR ØKO IGP Pays d’Oc, Mas De Lunès

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir druerne til denne vin hentes i den nordligste del af ejendommen, på parceller som er anlagt på skråninger i en højtliggende dal. Her giver en hyppig havbrise god afkøling til de ca. 12 år gamle vinstokke, og sammen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03418511935

EAN Nr 3186127818142

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 6 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir druerne til denne vin hentes i den nordligste del af ejendommen, på parceller som er anlagt på skråninger i en højtliggende dal. Her giver en hyppig havbrise god afkøling til de ca. 12 år gamle vinstokke, og sammen med en undergrund af ler og kalk er disse faktorer perfekte til dyrkning af økologisk Pinot Noir. Efter afstilkning og en skånsom knusning gennemgår druerne en lang, kølig gæring på ståltanke, med løbende omrøringer for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen modner i 6 måneder på ståltanke inden aftapning, noget som sikrer den en bedre harmoni mellem frugtkarakteren og strukturen og som er med til at bevare umiddelbarheden.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. I duften finder man sødmefulde aromaer af modne kirsebær, vilde hindbær og violer, men også let krydrede og røgede (flintesten) toner. Smagen er ret delikat og rank i starten, men udvikler sig fint i munden, med god velour og sødmefuldhed. I eftersmagen afslører vinen flere toner af røde og mørke bær, og krydrede nuancer af provencalske krydderurter. Tanninen er flot afrundet. En god ledsager til middelhavsinspirerede retter, med eller uden kød. Prøv den også til en grøntsagstærte.

×