SECRET DE LUNES CHARDONNAY ØKO IGP Pays d’Oc, Mas De Lunès

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay IGP Pays d’Oc er lavet på økologiskdyrkede druer fra parceller med kalkholdigt aflejringsjord ved foden af en lang dal, hvor kølige briser fra havet sørger for en god afkøling. Det giver generelt aromatiske og sprøde hvidvine. Høsten foregår mekanisk... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03419421935

EAN Nr 3186127818104

Druer 100% Chardonnay

Lagring 4 mdr. med 30% på franske træfade rest på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay IGP Pays d’Oc er lavet på økologiskdyrkede druer fra parceller med kalkholdigt aflejringsjord ved foden af en lang dal, hvor kølige briser fra havet sørger for en god afkøling. Det giver generelt aromatiske og sprøde hvidvine. Høsten foregår mekanisk om natten for at sikre, at druerne ankommer til kælderen ved en kølig temperatur. Efter en afstilkning og en let knusning gennemgår mosten en kort skindmaceration og bliver derefter presset. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke (15-18°C). Til sidst bliver vinen modnet i 4 måneder på eget ”lie” (bundfald) på en kombination af ståltanke og træfade (30%) inden aftapning. Dette sikrer vinen en frisk druekarakter samt umiddelbarhed, men også kompleksitet og fylde.

Vinen har en blank, gylden farve, og i duften finder man delikate toner af abrikoser og nektariner. Smagen er frisk, tør og sprød, men udvikler hurtigt en god struktur og mineralitet. I eftersmagen er det de liflige toner, som dominerer, men vinen afslører også nuancer af nødder. Den har en flot balance mellem velour, frugt og friskhed. Serveres til salater, fiske- eller skaldyrsretter, lyst kød, men også til smagsfyldte vegetarretter.

×