SECRET DE LUNES CARIGNAN ØKO IGP Pays d’Oc, Mas De Lunès

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Om produktet

De økologiske Carignan druer (100%) til denne vin hentes fra vinstokke på sydvendte parceller, hvor druesorten trives bedst, idet den kræver god varme. På nogle af parcellerne er vinstokkene over 70 år gamle, og udbyttet er helt nede på ca.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03418611735

EAN Nr

Druer 100% Carignan

Lagring 3 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Lunes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

De økologiske Carignan druer (100%) til denne vin hentes fra vinstokke på sydvendte parceller, hvor druesorten trives bedst, idet den kræver god varme. På nogle af parcellerne er vinstokkene over 70 år gamle, og udbyttet er helt nede på ca. 35 hl./ha. Det giver en vin med stor koncentration. Efter afstilkning og en skånsom knusning gennemgår druerne en lang, kølig gæring på ståltank, med løbende omrøringer for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen modner i 3-6 måneder på ståltank inden aftapning, noget som sikrer vinen en bedre harmoni mellem frugtkarakteren og den store kompleksitet.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. I duften finder man komplekse nuancer af kirsebær, blommer og mørke krydderier (peber, nellike) samt en smule ristede toner (kaffe). I smagen virker vinen utrolig harmonisk og åben trods dens kompleksitet og fylde. Eftersmagen har Carignans klassiske tørhed – igen med toner af modne bær og krydderier. Vinen har et godt modningspotentiale. En god ambassadør for Carignan. Server den til grillet kød af fx gris, lam, okse eller sammen med gryderetter (gerne med and). Også perfekt til pastaretter.

×