SCHARZHOFBERGER RIESLING VDP Spätlese, Grosse Lage, Saar Reichsgraf von Kesselstatt

Distrikt

Saar. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Om produktet

Scharzhofberger hører med sin direkte sydlige soleksponering, sin veldrænede ler-, sand- og skiferholdige (70%) jordbund og en stigning på 35-60% til blandt de absolut bedste parceller i Saar-dalen. Hugh Johnson og Stuart Pigott betragter marken som en ”Grand Cru” i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Tyskland

Årgang 2003

Størrelser 75,00

Alkohol % 8,00

Nr 00303520335

EAN Nr 4005823303433

Druer 100% Riesling

Lagring 8 måneder på ståltank

Distrikt

Saar. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Scharzhofberger hører med sin direkte sydlige soleksponering, sin veldrænede ler-, sand- og skiferholdige (70%) jordbund og en stigning på 35-60% til blandt de absolut bedste parceller i Saar-dalen. Hugh Johnson og Stuart Pigott betragter marken som en ”Grand Cru” i Saar-området. Kesselstatt besidder i alt 4,5 ha. af Scharzhofberger, som en af de største besiddere på marken. Klimaet i Saar-dalen er lidt køligere end ved Mosel, og druernes modning foregår derfor lidt langsommere. Dette faktum gør, at vinene fra Saar udvikler nogle lidt andre aromaer end dem, der er typiske for Mosel. Vinene fra marken Scharzhofberger er både strukturerede og elegante i munden med meget mineralitet. Med alderen udvikler de toner af eksotiske frugter. De er kendt for at have et godt modningspotentiale.

Nydt i sin ungdom fremstår Scharzhofberger Spätlese med et ungdommeligt, næsten grønligt skær i glasset. I næsen finder man nuancer af appelsinblomster, lime, fersken og mynte. I munden har vinen en forbavsende friskhed og en struktur, der holder vinen rank og flot. Eftersmagen er delikat, lang og meget harmonisk. Den virker, som om den kunne ligge i 10 år mere uden at tage skade af det. Server den f.eks. til fisk med en sødmefuld eller krydret sauce, eller nyd den alene som det, den er: Riesling i verdensklasse.

×