SCHARZHOFBERGER RIESLING Kabinett Feinherb, Saar, Kesselstatt

Distrikt

Saar. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Om produktet

Scharzhofberger hører med sin direkte sydlige soleksponering, sin veldrænet ler-, sand- og skiferholdige (70%) jordbund og en stigning på 35-60% til blandt de absolut bedste parceller i Saar-dalen. Hugh Johnson og Stuart Pigott betragter marken som en ”Grand Cru” i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Tyskland

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 9,00

Nr 00301021835

EAN Nr 4005823302337

Druer 100% Riesling

Lagring 6 mdr. på ståltank

Skruelåg Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate92
Mosel Fine Wines91
Gault Millau Weinguide (De)91
Wine Enthusiast91
Wine Spectator90

Distrikt

Saar. Læs mere om distriktet

Producent

Reichgraf von Kesselstatt. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Scharzhofberger hører med sin direkte sydlige soleksponering, sin veldrænet ler-, sand- og skiferholdige (70%) jordbund og en stigning på 35-60% til blandt de absolut bedste parceller i Saar-dalen. Hugh Johnson og Stuart Pigott betragter marken som en ”Grand Cru” i Saar-området. Kesselstatt besidder i alt 4,5 ha. af Scharzhofberger, som en af de største besiddere på marken. Klimaet i Saar-dalen er lidt køligere end ved Mosel, og druernes modning foregår derfor lidt langsommere. Dette faktum gør, at vinene fra Saar udvikler nogle lidt andre aromaer end dem, der er typiske for Mosel. Vinene fra marken Scharzhofberger er både strukturerede og elegante i munden med meget mineralitet. Med alderen udvikler de toner af eksotiske frugter. De er kendt for at have et godt modningspotentiale.

Nydt i sin ungdom fremstår Scharzhofer Kabinett Feinherb med et ungdommeligt, næsten grønligt skær i glasset. I næsen mødes man af et væld af nuancer af vilde blomster, ananas, fersken og mynte. I munden er vinen meget kompleks, men den har samtidig en forbavsende elegance, en friskhed og en struktur, der holder vinen rank og flot. Eftersmagen er delikat, lang og meget harmonisk. Server den f.eks. til fisk med en sødmefuld eller krydret sauce (gerne asiatiskinspireret), eller nyd den alene som det, den er: Riesling i verdensklasse.

×