SAVIGNY LES BEAUNE ROUGE BIO Les Planchots Domaine Camp Atthalin
Distrikt
Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Camp Atthalin. Læs mere om producenten
Om produktet
Savigny-les-Beaune Rouge ”Les Planchots” fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på Pinot Noir fra en lille parcel (0,60 ha.) med biodynamisk-dyrkede vinstokke, plantet i 1974. ”Lieu-dit”-marken ”Les Planchots” (delt i to) ligger i dalen langs åen ”Le Rhoin”, sydøst for Savigny,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Camp Atthalin. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Savigny-les-Beaune Rouge ”Les Planchots” fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på Pinot Noir fra en lille parcel (0,60 ha.) med biodynamisk-dyrkede vinstokke, plantet i 1974. ”Lieu-dit”-marken ”Les Planchots” (delt i to) ligger i dalen langs åen ”Le Rhoin”, sydøst for Savigny, tæt på grænsen til Beaune. Undergrunden består af ler og kalk, med runde aflejringssten, og marken er kendt for at give lette, frugtige og delikate vine.
Efter en klassisk afstilkning gennemgår druerne en kølig maceration i ca. 5 dage. Herefter gæres druerne i ståltanke med deres egne gærceller og uden omrøringer, bortset fra nogle få sænkninger af bærmen (hatten), som dannes ved overfladen. Man tilsætter kun et max. på 2 g. svovl/ hl. i de årgange, hvor det er nødvendigt. Efter endt gæring og presning flyttes vinen til træfade à 228 l. (25% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder. Vinen aftappes efter en let filtrering på filter af hvid jord.
Lige efter reglen for denne vinmark, er Savigny-les-Beaune ”Les Planchots” fra Camp Atthalin mere delikat end kraftig. Duften er stadig ung, med nuancer af hindbær, røde kirsebær (kirsebærsten), blommer og tyttebær. Smagen er en smule dybere, med god struktur, tannin og charme, men stadig en smule lukket, selv efter lidt iltning. Man fornemmer dog god frugtkarakter og et godt udviklingspotentiale i eftersmagen. En let, frugtig, appetitvækkende og meget lovende Savigny.
Serveres til fjerkræ, kalv, fuglevildt og til hvid- og rødskimmeloste. Prøv den også til varme grønsagsretter eller til grillstegte grønsager (fx rød peber, aubergine, courgetter).