SAVIGNY LES BEAUNE ROUGE BIO Les Petits Picotins Domaine Camp Atthalin
Distrikt
Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Camp Atthalin. Læs mere om producenten
Om produktet
Savigny-les-Beaune Rouge ”Les Petits Picotins” fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på Pinot Noir fra en lille østvendt parcel (0,60 ha., 240 m.o.h.) med biodynamisk-dyrkede vinstokke, plantet i 1979. ”Lieu-dit”-marken ”Les Petits Picotins” (nabo til Les Planchots) ligger i dalen langs... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Camp Atthalin. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Savigny-les-Beaune Rouge ”Les Petits Picotins” fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på Pinot Noir fra en lille østvendt parcel (0,60 ha., 240 m.o.h.) med biodynamisk-dyrkede vinstokke, plantet i 1979. ”Lieu-dit”-marken ”Les Petits Picotins” (nabo til Les Planchots) ligger i dalen langs åen ”Le Rhoin”, sydøst for Savigny, tæt på grænsen til Beaune. Undergrunden består af brun mergel og kalk, hvilket giver en ganske særpræget ”terroir-karakter” til vinene, som er afrundede og velouragtige.
Efter en klassisk afstilkning gennemgår druerne en kølig maceration i ca. 5 dage. Herefter gæres druerne i ståltanke med deres egne gærceller og uden omrøringer, bortset fra nogle få sænkninger af bærmen (hatten), som dannes ved overfladen. Man tilsætter kun et max. på 2 g. svovl/ hl. i de årgange, hvor det er nødvendigt. Efter endt gæring og presning flyttes vinen til træfade à 228 l. (25% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder. Vinen aftappes efter en let filtrering på filter af hvidt jord.
Meget mørk i stilen, både i farve, duft og smag. I næsen mødes man af nuancer af små, vilde bær (blåbær, brombær, morbær) med en karakter, som både kunne minde om Syrah eller om en Pinot Noir fra Côtes de Nuits, med bl.a. masser af sort peber. Stilen fortsætter i smagen, hvor vinen har masser af dybde, frugtkoncentration og krydderi. Den udvikler sig flot i glasset og får mere velour, harmoni og kompleksitet. Vinen slutter med en meget indtagende og lang eftersmag, hvor man fornemmer et stort modningspotentiale. En super Savigny, som flirter lidt med Côtes de Nuits-stilen!
Server den til kraftige kødretter (lam, kalv, okse), især grillet kød, vildt eller til en lidt moden hvid- eller rødskimmelost.