SAVIGNY-LES-BEAUNE Les Picotins, Domaine Lupe-Cholet

Distrikt

Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne Savigny høstes fra en lille parcel på 0,5730 ha., som Lupé-Cholet ejer i vinmarken ”Les Picotins” i Savigny. Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser af 30 kilo for at undgå masning og dermed... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03806511535

EAN Nr 3296312149057

Lagring 15-16 mdr. på 228 l. fade (40% nye)

Distrikt

Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne Savigny høstes fra en lille parcel på 0,5730 ha., som Lupé-Cholet ejer i vinmarken ”Les Picotins” i Savigny. Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser af 30 kilo for at undgå masning og dermed oxydering. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne yderligere tjekket på et sorteringsbord. Alt efter årgangen bliver 85-100% af druerne afstilket. Vinificeringen er klassisk efter Bourgogne skik nemlig med en lang gæring i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og to daglige omrøringer. Efter presningen og en naturlig bundfældning er vinen modnet i 15-16 mdr. på 228 l. fade af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges – hvoraf de 40% er nye. Aftapning foregår uden klaring og efter en meget let filtrering.

Savigny-les-Beaune ”Les Picotins” fra huset Lupé-Cholet har en fin rubinrød farve og en meget frisk og aromatisk duft af modne røde bær. Smagen er meget klassisk Savigny, blød og samtidig meget fyldig og elegant med karakterer, som fører tankerne hen på røde bær (kirsebær og hindbær). Disse nuancer udvikler sig endnu mere med alderen til toner af vanille, fersken og modne solbær. Den kan åbnes ca. 1/2 time i forvejen og bør ikke serveres for varm. Ca. 16° vil være perfekt. Husk helst at bruge store glas til en Bourgogne. Vinen hører sammen med kraftige kødretter, især grillet kød, vildt eller en lidt moden ost.

×