SAVIGNY LES BEAUNE 1ER CRU Aux Fourneaux, Domaine Jean Pierre Maldant

Distrikt

Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Jean Pierre Maldant. Læs mere om producenten

Om produktet

1er Cru-vinmarken ”Aux Fourneaux” ligger øst for selve landsbyen Savigny og grænser nærmest til Pernand-Vergelesse mod Aloxe Corton. Navnet (”ved ovnene”) er gammelt og kommer af, at man allerede for flere århundrede siden fandt antikke kulovne på stedet, som måske... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03710211735

EAN Nr 3530220024311

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 14 mdr. på træfade (228 l.)

Distrikt

Savigny les Beaune. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Jean Pierre Maldant. Læs mere om producenten

Mere om produktet

1er Cru-vinmarken ”Aux Fourneaux” ligger øst for selve landsbyen Savigny og grænser nærmest til Pernand-Vergelesse mod Aloxe Corton. Navnet (”ved ovnene”) er gammelt og kommer af, at man allerede for flere århundrede siden fandt antikke kulovne på stedet, som måske blev bugt til jernproduktion. I hvert fald indeholder undergrunden her stor koncentrationer af jernmalm, blandet med ler. Kun den øverste del af marken er klassificeret som 1. Cru. Domaine Jean-Pierre Maldants parcel er kun på 0,30 ha. og er beplantet med 70 år gamle vinstokke!

Både gæringen og modningen (14 måneder) foregår på klassiske Bourgogne træfade (228 l.). Det giver en utrolig koncentreret, dyb vin med nuancer af små røde og sorte bær og Savigny-les-Beaunes klassiske velour og lange eftersmag. Med alderen får vinen ofte toner af skovbund og læder. Essensen af Pinot Noir! Perfekt til kalvekød, svinekød, fuglevildt og ost.

×