SAUVIGNON BLANC WEST COAST Neil Ellis

Distrikt

Western Cape. Læs mere om distriktet

Producent

Neil Ellis. Læs mere om producenten

Om produktet

Da Neil Ellis for første gang producerede sin ikoniske Sauvignon Blanc fra Groenekloof i 1991, nød West Coast distriktet slet ikke den berømmelse, som det har i dag. Vingården Cornavalla ligger i Groenekloof og var det første sted, hvor man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06504822335

EAN Nr 6002462000646

Druer 100% Sauvignon Blanc

Lagring 3 mdr. på ståltanke.

Skruelåg Ja

Distrikt

Western Cape. Læs mere om distriktet

Producent

Neil Ellis. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Da Neil Ellis for første gang producerede sin ikoniske Sauvignon Blanc fra Groenekloof i 1991, nød West Coast distriktet slet ikke den berømmelse, som det har i dag. Vingården Cornavalla ligger i Groenekloof og var det første sted, hvor man producerede Sauvignon Blanc i topkvalitet på vestkysten. For Neil Ellis var det en udfordring og en satsning at starte vinproduktion uden for Stellenboschs sædvanlige, trygge rammer.

Sauvignon Blanc West Coast laves på druer fra vinstokke, som dyrkes som “bush vines”, uden supplerende vanding (Dry farming). Udbyttet er derfor lille, men aroma- og smagskoncentrationen i druerne stor. Flere Sauvignon Blanc-kloner er anvendt, og da vine af forskellige druekloner kan være forskellige i fx stil eller styrke, giver det gode muligheder for at lave den perfekte blanding, alt efter årgangens karakter. Den kølige effekt fra det nærliggende hav giver desuden en stabil, lang modning af druerne, noget som sikrer aromatiske, friske og sprøde vine.

Efter en afstilkning og en knusning bliver druerne skånsomt presset, og mosten flyttes til rustfrie ståltanke, hvor en kølig gæring finder sted. Derefter får vinen lov at ligge på sit ”lie” (bundfald) i tre måneder inden aftapning. Denne proces opbevarer vinens frugtighed og finesse.

En meget elegant, aromatisk og eksotisk vin, med klassiske nuancer af nyslået græs og hyldeblomst. I både duft og smag finder man nuancer af citrusfrugter, melon og passionsfrugter. Vinen slutter med god mineralitet og en let saltet smag. Server den til salater, grønsagsretter, skaldyr og fisk.

×