SAUVIGNON BLANC RESERVA Aconcagua Coast, Montes

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Montes henter Sauvignon Blanc-druerne til denne vin på flere af deres vinmarker i Aconcagua Coast. De forskellige kloner (Nr. 1, 242, 5 og 107) er plantet på parceller med optimal beliggenhed, jordbund (granit, sand, ler og kalkaflejringer) og beplantningstæthed (2.666-6.250... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 05943522135

EAN Nr 7804303321212

Druer 100% Sauvignon Blanc

Lagring Kort tid på stål

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Montes henter Sauvignon Blanc-druerne til denne vin på flere af deres vinmarker i Aconcagua Coast. De forskellige kloner (Nr. 1, 242, 5 og 107) er plantet på parceller med optimal beliggenhed, jordbund (granit, sand, ler og kalkaflejringer) og beplantningstæthed (2.666-6.250 vinstokke/ha.). Det giver en fantastisk mulighed for at ramme den rette harmoni under sammenstikningen af vinene fra de forskellige kloner, som vinificeres separat.

Høsten foregår manuelt tidligt på morgenen med en skrap selektering af de bedste klaser (maks. 70 hl./ha.). Straks efter ankomsten til kælderen afstilkes druerne og gennemgår en kold skindmaceration i ca. 12 timer på ståltanke, efterfulgt af en skånsom presning. Vinene er både gæret og modnet kort på ståltank for at bevare druesortens sarte aroma og friskhed. Sammenstikningen foretages efter en naturlig bundfældelse, og vinen aftappes efter en let filtrering.

I glasset er vinen gylden med et grønt skær. Duften er intens og ren, med Sauvignon Blancs klassiske toner: Nyslået græs, hyld, grape, ananas, grøn peber og citrusfrugt. Sprødheden og nerven fortsætter i smagen, og vinen slutter tør, charmerende og mineralsk. Den er ren hele vejen igennem.

Server den til grønsagsretter, sushi, skaldyr, fisk, kylling eller pasta.

×