SAUVIGNON BLANC ØKO Marlborough, Misty Cove Wines

Gruppe: Hvidvin

Land: New Zealand

Årgang: 2022

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Sauvignon Blanc

Lagring:

Alkohol: 13,00

Økologisk: Ja

Respekt: Ja

Skruelåg: Ja

Nr: 05701322235

EAN Nr: 9421903458117

Distrikt

Marlborough. Læs mere om distriktet

Producent

Misty Cove Winery. Læs mere om producenten

Om produktet

Organic Sauvignon Blanc laves af økologiske druer (BioGro New Zealand) fra Misty Coves tre topvinmarker i Wairau og Waihopai Valley. Her består undergrunden hovedsageligt af småsten, ler og sand, som giver vine med en særlig elegant og mineralsk karakter, som man netop gerne vil finde i en Sauvignon Blanc fra Marlborough.

Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, mens det stadig er køligt, og transporteres til kælderen i små kasser for at forhindre evt. oxydering. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten, og mosten bliver gæret på temperaturregulerede ståltanke. For at bevare friskheden og druens aromatiske karakter er vinen kun lagret på ståltanke.

Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønt skær. Duften er frisk, sprød og meget aromatisk, med klassiske nuancer af græs, stikkelsbær og lime samt en lækker mineralitet til sidst. Smagen er ligeledes meget aromatisk, med nogle af de samme nuancer som i duften, men også komplekse, røgede toner af flintsten og kølig skiffer. Den slutter med god elegance og intensitet, men også med en let, eksotisk stil. Server den til fisk, skaldyr, pasta, fjerkræ eller kalv. Prøv den også som aperitif eller til asparges.

×