SANTENAY ROUGE Jean-Baptiste Jessiaume

Distrikt

Santenay. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten

Om produktet

Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,60 ha. i vinmarken La Forge, som vender mod øst, og hvor jordbunden er domineret af ler, kalksten og mergel. Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 03711411935

Druer 100% Pinot Noir

Lagring

Distrikt

Santenay. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,60 ha. i vinmarken La Forge, som vender mod øst, og hvor jordbunden er domineret af ler, kalksten og mergel. Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere selekteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig spontan gæring med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 15 måneder på klassiske Bourgogne-fade af 228 l. (10% nye).

Santenay La Forge har en meget flot, blank rubinrød farve. I duften finder man delikate aromaer af violer og blåbær, men også mere potente nuancer af røde og sorte bær, såsom ribs, hindbær, kirsebær og blommer. Smagen er på samme tid sprød og velouragtig, sødmefuld og flot struktureret, noget som gør vinen meget harmonisk og spændende. I eftersmagen finder man toner af sort peber og en koncentration, som minder meget om vine fra Côte-de-Nuits. Den giver allerede stor nydelse i sin ungdom.

Server den til fjerkræ, lam eller til kalv, men også til hvid- eller rødskimmeloste.

×