SANTENAY ROUGE 1 CRU Gravieres, Jean-Baptiste Jessiaume
Distrikt
Santenay. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten
Om produktet
Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,86 ha. i 1. Cru-vinmarken ”Les Gravières”, som ligger på den nederste del af skråningen øst for landsbyen Santenay, hvor flere 1. Cru-vinmarker ligger. Vinmarken vender mod... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Santenay. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,86 ha. i 1. Cru-vinmarken ”Les Gravières”, som ligger på den nederste del af skråningen øst for landsbyen Santenay, hvor flere 1. Cru-vinmarker ligger. Vinmarken vender mod syd og sydøst, og jordbunden i dalen er domineret af smuldret kalksten, ler og mergel (Gravières betyder faktisk ”sted med småsten” på fransk).
Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere sorteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 50% afstilkning og en 50% skånsom masning gennemgår druerne en kølig spontan gæring med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på klassiske Bourgogne-fade à 228 l. (10% nye) og efter en naturlig bundfældning i 3 måneder på ståltanke.
Santenay 1. Cru Les Gravières har en meget flot, intens rubinrød farve. Sammenlignet med fx Clos Rousseau fra samme producent, virker Les Gravières mere moden og en smule mere eksotisk i duften. De varmere temperaturer i dalen giver ofte mere strukturerede og velouragtige vine i smagen. Som de fleste Santenay-rødvine fra Jessiaume, har Les Gravières en lækker harmoni mellem styrke og kødfuldhed og den mere delikate og stilfulde karakter. En meget vellavet og kompleks Santenay!
Server den til grillet eller stegt lam, kalv eller okse, men også til gryderetter med lam eller råvildt.