SANTENAY ROUGE 1 CRU Clos Rousseau, Jean-Baptiste Jessiaume

Distrikt

Santenay. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten

Om produktet

Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,70 ha. i 1. Cru-vinmarken ”Clos Rousseau”, som ligger på den øverste del af skråningen nær landsbyen St. Jean, i den vestligste del af Santenay-distriktet. Vinmarken vender... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03714611935

EAN Nr 3530220111110

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 15 mdr. hvoraf 12 mdr. på træfade (10% nye)

Distrikt

Santenay. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,70 ha. i 1. Cru-vinmarken ”Clos Rousseau”, som ligger på den øverste del af skråningen nær landsbyen St. Jean, i den vestligste del af Santenay-distriktet. Vinmarken vender mod syd og sydøst, og jordbunden er domineret af grå kalksten og ler.

Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere sorteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 50% afstilkning og en 50% skånsom masning gennemgår druerne en kølig spontan gæring med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på klassiske Bourgogne-fade à 228 l. (10% nye) og efter en naturlig bundfældning i 3 måneder på ståltanke.

Santenay 1. Cru Clos Rousseau har en meget flot, intens rubinrød farve. Duften er fyldig og kompleks, med nuancer af violer, små skovbær (vilde kirsebær, tyttebær og blåbær) og delikate krydderier. Som de fleste Santenay-rødvine fra Jessiaume, har Clos Rousseau i smagen en lækker harmoni mellem styrke og kødfuldhed og den mere delikate og stilfulde karakter. Her finder man både sprøde og velouragtige toner, og i eftersmagen toner af sort peber og en koncentration, som minder meget om vine fra Côte-de-Nuits. En meget tiltalende Santenay!

Server den til fjerkræ, lam eller til kalv, men også til hvid- eller rødskimmeloste.

×