SANTENAY 1ER CRU BEAUREGARD Edouard Delaunay
Distrikt
Santenay. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinmarken Santenay 1. Cru ”Beauregard” ligger nordøst for selve landsbyen, midt på skråningen (260-300 m.o.h.), hvor undergrunden primært består af kalksten og mergel, som sikrer god dræning med gode vandreserver i dybden. Vinstokkene her har dybe rødder og nyder godt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Santenay. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinmarken Santenay 1. Cru ”Beauregard” ligger nordøst for selve landsbyen, midt på skråningen (260-300 m.o.h.), hvor undergrunden primært består af kalksten og mergel, som sikrer god dræning med gode vandreserver i dybden. Vinstokkene her har dybe rødder og nyder godt af en perfekt øst/sydøstlig soleksponering. Det betyder generelt meget koncentrerede druer, som giver dybe og komplekse rødvine. Højden giver samtidigt en langsom modning, som sikrer god syre og friskhed i vinene. Santenay 1. Cru ”Beauregard” er kendt blandt Bourgogne-entusiaster for at give fuld valuta for pengene.
Høsten forgår manuelt og tillader en god selektering af klaserne. Efter en 100% afstikning bliver druerne skånsomt mast og gæret på tank med løbende omrøringer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 15 måneder på klassiske Bourgogne-fade (228 l.).
Vinen har Santenays klassiske dybe, blanke, rubinrøde farve. Duften byder på dybe, aromatiske nuancer af vilde roser, hyben, fuglekirsebær og jordbær samt toner af vanilje og wienerbrød. Smagen er typisk Santenay, med kødfuldhed, struktur og velour, men også med bid og friskhed. En vin, som giver meget fra sig og som til perfektion udtrykker de kølige toner, Pinot Noir-druen giver i det sydlige Bourgogne. En vin man hurtigt kommer til at holde af og som kan bruges bredt i gastronomien, både til retter med fjerkræ, svinekød og kalv, men også til lam og fuglevildt. Prøv den desuden til gratinerede retter.