SANTA CECILIA Noto DOC, Planeta, Sicilien

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Santa Cecilia blev produceret første gang i 1997 og bærer navnet for fmiliens oprindelig navn: Planeta di Santa Cecilia. Den er lavet på 100% Nero d’Avola, som dyrkes på vingården Buonivini i Noto (parcellerne Zuppardo og Agliastro). På Buonivini finder... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06200211635

EAN Nr 8020735011005

Druer 100% Nero dAvola

Lagring

Scoreplads

Gambero Rosso3
Robert Parkers The Wine Advocate96
Texas TEXSOMBronze

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Santa Cecilia blev produceret første gang i 1997 og bærer navnet for fmiliens oprindelig navn: Planeta di Santa Cecilia. Den er lavet på 100% Nero d’Avola, som dyrkes på vingården Buonivini i Noto (parcellerne Zuppardo og Agliastro). På Buonivini finder man især kalk jordbund med masser af små sten. Druen Nero d´Avola er et utroligt spændende bekendtskab. Den har dybe rødder i siciliansk vindyrkningshistorie men har helt klart lidt under, at vin fra Sicilien ikke altid er blevet forbundet med kvalitet hverken af vinbønderne selv eller af folk udefra. I dag ser det anderledes ud, og nu får selv Nero d´Avola lov til at vise, hvad den gemmer på.

Efter afstilkning og masning gæres druerne i 12-14 dage på 150 hl. ståltanke. Her gennemfører man hyppige såkaldte “délestage” og “remontage”, som består i at pumpe most fra den nederste del af tankene over toppen for at holde drueskallerne nede i mosten og derved udvinde mere farve og smag af disse. Efter endt gæring hviler vinen sammen med skindet i yderligere 6 dage, hvorefter den bliver omstukket til to og tre år gamle 225 liters egetræsfade fra Allier-skovene i Frankrig. Opholdet på fad varer i 14 måneder.

Vinen byder på masser af solmoden nærmest lidt eksotisk frugt, krydderurter, nellike og et strejf af vanille fra lagringen på ny eg. Smagen er utroligt intens, besidder god frugtsødme og blød tannin. Eftersmagen er lang – kompleks men samtidig delikat. Santa Cecilia vil gøre sig bedst til retter med f.eks. lam- eller oksekød men kunne også fint bruges til fuglevildt eller endda til and eller retter med fjerkræ.

×