SANCERRE ROSE Domaine Jean Paul Balland

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Paul Balland, Domaine. Læs mere om producenten

Om produktet

Jean-Paul Ballands Sancerre Rosé er udelukkende lavet på Pinot-Noir-druer, som kommer fra en lille parcel på 1,75 ha. med en jordbund af ler og kalk, som netop egner sig til denne drue. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 01300131935

EAN Nr 0747389000046

Druer 100% Pinot Noir

Lagring Kort tid på ståltanke.

Respekt Ja

Scoreplads

Guide Hachette1
Decanter World AwardsBronze

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Paul Balland, Domaine. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Jean-Paul Ballands Sancerre Rosé er udelukkende lavet på Pinot-Noir-druer, som kommer fra en lille parcel på 1,75 ha. med en jordbund af ler og kalk, som netop egner sig til denne drue. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og mast. Ballands Rosé er lavet som “vin gris”, d.v.s. at druesaften kun får lov til at være i kontakt med skindet i kort tid, før den skånsomt bliver presset fra. Derefter gennemgår vinen en lang, kølig gæring i ståltanke.

Farven er lys for en rosévin. Duften er meget elegant med frugt- og blomsternuancer og den hvide Sancerres lidt “grønne” stil (græs og blade). I smagen er det en meget frugtrig og harmonisk vin, som har lidt af Pinot Noirs maskulinitet og Sancerres klassiske charme. Her finder man toner af kirsebær og en smule solbær.

Drik den til patéer, salater lavet f.eks. med andebryst eller røget kød, til hvidkødsretter – fjerkræ eller kalv og sågar til fiskeretter eller kraftige, mørke skaldyrssupper.

×