SANCERRE LES GRANDMONTAINS ØKO, Domaine Laporte

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Om produktet

Traditionen for at lave vin på vinmarken ”Les Grandmontains” på en skråning nær landsbyen Ménétréol-sous-Sancerre går helt tilbage til det 12. århundrede. Dengang forærede Etienne, Greven af Sancerre, den pågældende skråning til Grandmontains-munkeordnen, med besked om, at jordbunden vil egne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01305322235

EAN Nr 3576940000402

Druer 100% Sauvignon Blanc

Lagring

Respekt Ja

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Traditionen for at lave vin på vinmarken ”Les Grandmontains” på en skråning nær landsbyen Ménétréol-sous-Sancerre går helt tilbage til det 12. århundrede. Dengang forærede Etienne, Greven af Sancerre, den pågældende skråning til Grandmontains-munkeordnen, med besked om, at jordbunden vil egne sig til vindyrkning. Munkene er således årsagen til, at denne ler- og stenholdige mark oprindeligt blev beplantet med vin. Domaine Laporte ejer i dag en syd- sydvestvendt parcel på 4,8 ha. på den øverste del af vinmarken, beplantet med Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Vinificeringen er klassisk for Sancerre-vine med en kølig gæring på ståltanke, efterfulgt af en modning med bundfald til aftapning i juni efter høsten.

Vinmarkens indhold af ler giver vinen dens velouragtige struktur og de mange sten en ret mineralsk og ren aroma og stil. Her finder man friske, eksotiske toner af modne frugter (f.eks. mango og grape) i både duft og smag samt en lang, elegant og sprød finish med nuancer af mynte. Det er en meget harmonisk og vellavet Sancerre, mere i den delikate end i den tunge stil.

Server den til skaldyr (østers, hummer), til fisk (gerne røgede) og til fjerkræ eller kalv i lyse saucer.

×