SANCERRE LES GRANDMONT. ROUGE ØKO, Domaine Laporte

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Om produktet

Traditionen for at lave vin på vinmarken ”Les Grandmontains” på en skråning nær landsbyen Ménétréol-sous-Sancerre går helt tilbage til det 12. århundrede. Dengang forærede Etienne, Greven af Sancerre, den pågældende skråning til Grandmontains-munkeordenen, med besked om, at jordbunden vil egne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 01305512335

EAN Nr 3576940007319

Druer 100% Pinot Noir

Lagring -

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Traditionen for at lave vin på vinmarken ”Les Grandmontains” på en skråning nær landsbyen Ménétréol-sous-Sancerre går helt tilbage til det 12. århundrede. Dengang forærede Etienne, Greven af Sancerre, den pågældende skråning til Grandmontains-munkeordenen, med besked om, at jordbunden vil egne sig til vindyrkning. Munkene er således årsagen til, at denne ler- og stenholdige mark oprindeligt blev beplantet med vin. Domaine Laporte ejer i dag en syd- sydvestvendt parcel på 4,8 ha. på den øverste del af vinmarken, beplantet med Sauvignon Blanc og Pinot Noir.

Pinot Noir druerne er håndplukkede, og vinificeringen er klassisk for røde Sancerre-vine; kølig gæring på ståltanke med daglige omrøringer. Efter endt gæring og presning gennemgår vinen en malolaktisk gæring og en modning på tank indtil aftapning, normalt i juni efter høsten. Derefter forbliver vinen i kælderen i min. 1-2 måneder inden frigivelse på markedet.

”Les Grandmontains” har en flot, blank, rubinrøde farve og en indtagende, umiddelbar, aromatisk duft med nuancer af kirsebær og hindbær. I smagen er den rund og velouragtig, med god frugtrighed, finesse samt sprødhed til sidst. En meget elegant, frisk og charmerende Pinot Noir, som gerne må serveres en smule køligere end normalt for en rødvin (14-16°C). Server den til fisk (gerne grillet), til fjerkræ, svinekød eller kalv.

×