SANCERRE BLANC, ØKO Domaine Jean Paul Balland

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Paul Balland, Domaine. Læs mere om producenten

Om produktet

Sauvignon-druerne til denne vin er høstet på 17,2 ha. økologiskdyrkede vinmarker, hvor 3/4 kommer fra den såkaldte "Caillottes" jordbund og 1/4 fra "Terres Blanches". "Caillottes" består af grus og kalksten og giver meget delikate vine, og de hvide "Terres Blanches"... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01300122335

EAN Nr 747389000015

Druer 100% Sauvignon Blanc

Lagring Ca. 6 mdr. på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Sancerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Paul Balland, Domaine. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Sauvignon-druerne til denne vin er høstet på 17,2 ha. økologiskdyrkede vinmarker, hvor 3/4 kommer fra den såkaldte “Caillottes” jordbund og 1/4 fra “Terres Blanches”. “Caillottes” består af grus og kalksten og giver meget delikate vine, og de hvide “Terres Blanches” består af ler og kridt, som giver kraftigere vine. Druerne bliver umiddelbart efter plukningen afstilket og presset. Vinen bliver gæret med egne gærkultur i ståltanke og bliver derefter modnet på sit “lie” (bundfald) i ca. 6 mdr., ligeledes på ståltanke.

Sancerre fra Jean-Paul Balland har en flot, brillant farve med et grønligt skær. I duften finder man nuancer af grape og hvide ferskner. Vinens klasse afsløres især i smagen, som er tør, meget fyldig men samtidig meget frugtrig, præget af friskhed og finesse med en sart nuance af citrusfrugter, hyld og mandler i eftersmagen. I det hele taget en meget harmonisk og stilfuld vin.

Sancerre bør generelt drikkes relativt ung (3-4 år), men en vin i Jean-Paul Ballands klasse kan sagtens gemmes længere. I nogle af de kraftige årgange har den faktisk godt af et ligge nogle få måneder efter aftapningen, før den når sin fulde harmoni, og den er værd at vente på. Den er en glimrende ledsager til de fleste skaldyrs- og fiskeretter. I området bruger man i øvrigt den hvide Sancerre som ledsager til distriktets berømte gedeost: Crottin de Chavignol.

×