SAINT-ROMAIN BLANC, PERRIERES Les Parcellaires de Saulx
Distrikt
Saint-Romain. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Belleville. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet ”Les Perrières” (eller ”La Périère, som lieu dit-vinmarken i Saint-Romain egentligt hedder) kommer af, at marken ligger et sted, hvor der tidligere fandtes et stenbrud (”pierre” på fransk). Jordbunden forklarer vinenes udprægede mineralske karakter og deres store gemmepotentiale. Vinstokkene... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint-Romain. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Belleville. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet ”Les Perrières” (eller ”La Périère, som lieu dit-vinmarken i Saint-Romain egentligt hedder) kommer af, at marken ligger et sted, hvor der tidligere fandtes et stenbrud (”pierre” på fransk). Jordbunden forklarer vinenes udprægede mineralske karakter og deres store gemmepotentiale. Vinstokkene vokser nederst på en blød, øst- og nordøstvendt skråning med et tyndt lag stenholdigt muld, oven på en dyb kalkklippe, langs åen ”Ruisseau du Verger”. Vinden fra nord suser gennem dalen og fanges af de høje klipper, som omringer landsbyen. Dette giver en god afkøling og i øvrigt en god tørring af druerne, så de undgår fugt- og skimmelsygdomme, og som derfor altid er meget sunde ved plukningen. Desuden sikrer de hyppige temperaturskift i løbet af vækstsæsonen og den lange modning god aroma, friskhed og bid i vinene herfra.
Chardonnay-druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen vinificeres. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 12-15 måneder på ét år gamle træfade (228 l.).
Vinen har Saint-Romains klassiske stil med en lysgylden farve, en meget fyldig og kompleks duft, med nuancer af citrusfrugter, hvide ferskner og en udpræget mineralsk karakter, som flot harmonerer med tonerne af træ. I smagen har ”Perrières” utroligt megen subtilitet og elegance, samtidig med, at man fornemmer lurende æteriske toner af modne frugter og krydret vanilje. En meget vellavet og harmonisk vin.
Den vil være en god ledsager til grillede skaldyr eller fisk, til østers eller muslinger og til retter med lyst kød i cremede saucer. Prøv den også til en gedeost.