SAINT JOSEPH ØKO La Croix des Vignes, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Saint-Joseph. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine de la Croix des Vignes består af 1,5 ha. vinmarker i hjertet af den historiske del af Saint-Joseph, lige ovenfor landsbyerne Mauves og Tournon sur Rhône. Parcellerne vender mod syd og jordbunden er meget klassisk for området, med smuldrent... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 02741211635

EAN Nr 3105711250168

Druer 100% Syrah

Lagring 12 mdr. på træfade (20% nye).

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Jeb Dunnuck94
Robert Parkers The Wine Advocate92
Vinous Antonio Galloni93
Revue des Vins de France16

Distrikt

Saint-Joseph. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine de la Croix des Vignes består af 1,5 ha. vinmarker i hjertet af den historiske del af Saint-Joseph, lige ovenfor landsbyerne Mauves og Tournon sur Rhône. Parcellerne vender mod syd og jordbunden er meget klassisk for området, med smuldrent granit i overfladen og ren klippe i undergrunden. Vinstokkene er mellem 10 og 30 år gamle og giver maks. 25 hl./ha.

Saint-Joseph Domaine de la Croix des Vignes er lavet 100 % på Syrah-druer som er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på træfad, hvoraf de 20% er nye.

Vinen har en tæt, mørkerød farve med lilla skær. Duften er elegant og aromatisk med komplekse toner af mørke bær (solbær og mørke moreller). I smagen afslører vinen en flot mineralitet, bag komplekse toner af modne frugter. Den slutter meget delikat og med god tannin. Server den til and, lam, vildt (gerne med tyttebær eller ribs) og okse.

×