SAINT-JOSEPH BLANC LYSERAS Cave Yves Cuilleron
Distrikt
Saint-Joseph. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Om produktet
Saint-Joseph Blanc ”Lyseras” er lavet på 50% Marsanne og 50% Roussanne høstet i Chavanay og i Saint-Pierre-de-Boeuf (nordlige del af AOC'et). Hos Cuilleron laver man som regel en såkaldt ”grøn høst”, hvor de dårligt udviklede klaser fjernes i juli måned.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint-Joseph. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Saint-Joseph Blanc ”Lyseras” er lavet på 50% Marsanne og 50% Roussanne høstet i Chavanay og i Saint-Pierre-de-Boeuf (nordlige del af AOC’et). Hos Cuilleron laver man som regel en såkaldt ”grøn høst”, hvor de dårligt udviklede klaser fjernes i juli måned. Nogle dage inden høst fjerner man bladene på vinstokkene for at give mere soleksponering til druerne og sikre en bedre modning. Vinen gæres med druernes egen gærceller på 50% brugte 225 l. træfade og 50% “foudre” (30 hl.) og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning på de samme fade. Modningen varer i 8-9 måneder på sit ”lie” (bundfald) inden aftapningen.
Vinen har en blank, let gylden farve med en meget delikat aroma, hvor man både finder mineralske og florale toner (blomster). I smagen finder man også karakterer af citrusfrugter og eksotiske toner af pomerans og vanille. Vinen er klassisk for Yves Cuillerons typiske stil: spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Server vinen til fiske- eller skaldyrssuppe, fiskeretter lavet med cremede saucer eller grillet fisk.