SAINT BRIS SAUVIGNON BLANC Domaine Jean-Marc Brocard
Distrikt
Saint Bris. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Jean-Marc Brocard. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet ICA-ONNA på etiketten er inspireret af den keltiske og romerske betegnelse Icaonna (Icauna) for floden Yonne, som distriktet Saint-Bris ligger ved. Domaine Jean-Marc Brocard henter Sauvignon Blanc-druerne til denne vin fra ejendommens nordvest-vendte vinmarker nær landsbyen Saint-Bris-le-Vineux, hvor vinstokkene... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint Bris. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Jean-Marc Brocard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet ICA-ONNA på etiketten er inspireret af den keltiske og romerske betegnelse Icaonna (Icauna) for floden Yonne, som distriktet Saint-Bris ligger ved. Domaine Jean-Marc Brocard henter Sauvignon Blanc-druerne til denne vin fra ejendommens nordvest-vendte vinmarker nær landsbyen Saint-Bris-le-Vineux, hvor vinstokkene er 30 år gamle og vokser på en perfekt undergrund af kalkaflejringer og ler. Den tætte beplantning på 5.700 vinstokke/ha. giver mulighed for at producere færre klaser pr. plante, men til gengæld meget koncentrerede og frugtige druer. Marken er i overgang til økologisk dyrkning.
Druerne høstes med moderne, skånsomme høstmaskiner og presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen. Mosten gennemgår en kort, kølig maceration og gæres derefter naturligt på ståltanke med druernes egne gærceller. Efter en malolaktisk gæring, modnes vinen ”sur lie” i 6 måneder på ståltanke, uden omrøring. Aftapningen foregår i kælderen efter en naturlig bundfældning, og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.
Saint-Bris har en flot, lysgylden farve med et grønligt skær. Vinen afslører umiddelbare og friske nuancer af modne citrusfrugter, kiwi og en smule hyldeblomst. Smagen er frugtig med en sart frugtsødme, som løftes godt op af en nervefuld mineralitet og struktur. Serveres som velkomst, til salater, fjerkræ, lyst kød, fisk og skaldyr.