SAINT BRIS BIO La Ronce, Goisot

Distrikt

Saint Bris. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten

Om produktet

Saint Bris ”La Ronce” er lavet på Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris (kaldet Fié Gris i området) fra en lille biodynamiskdyrket parcel (1 ha.), beliggende i 175-193 m.o.h. på en sydvestvendt skråning. Jordbunden er domineret af kalk- og lerholdig mergel,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,70

Nr 03605322035

EAN Nr

Druer 100% Sauvignon Blanc

Lagring 10 mdr. på ståltanke og træfade.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Saint Bris. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Saint Bris ”La Ronce” er lavet på Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris (kaldet Fié Gris i området) fra en lille biodynamiskdyrket parcel (1 ha.), beliggende i 175-193 m.o.h. på en sydvestvendt skråning. Jordbunden er domineret af kalk- og lerholdig mergel, som er perfekt for dyrkning af Sauvignon. Udbyttet holdes begrænset til 30-35 hl/ha.

Efter ankomsten til kælderen bliver klaserne sorteret og gennemgår en skånsom, langsom presning. Gæringen foregår på ståltanke med druernes egne gærceller, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter modnes vinen i 10 måneder på en kombination af ståltanke og nogle få ”demi-muid”-træfade à 600 l., som tilfører et dybere og mere cremet udtryk. Efter en naturlig bundfældning aftappes vinen uden filtrering.

Saint Bris ”La Ronce” har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man sarte nuancer af roser, lime, litchi og passionsfrugt. Smagen byder på en god kødfuldhed og en let, eksotisk og cremet karakter, som marcher den lurende mineralitet ganske godt.

Vinen er en fremragende ledsager til hvide fisk, østers og skaldyr samt retter fra det asiatiske køkken. Tilmed kan delikate retter fra det nordiske køkken være spændende at matche med denne Saint-Bris. Prøv den også til gedeost, Comté eller Emmentaler.

×