SAINT BRIS BIO Corps de Garde, Goisot
Distrikt
Saint Bris. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten
Om produktet
Saint Bris ”Corps de Garde” er lavet på 100% Sauvignon Gris (kaldt Fié Gris i området) fra biodynamiskdyrkede parceller på i alt 2 ha. med 20-26 år gamle vinstokke. Parcellerne ligger på to vinmarker, den ene ”La Canne”, som ligger... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint Bris. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Saint Bris ”Corps de Garde” er lavet på 100% Sauvignon Gris (kaldt Fié Gris i området) fra biodynamiskdyrkede parceller på i alt 2 ha. med 20-26 år gamle vinstokke. Parcellerne ligger på to vinmarker, den ene ”La Canne”, som ligger i en højde af 195-210 m.o.h. og den anden ”La Mouche” som ligger 215-235 m.o.h. En eksponering mod nord og nordvest og en dyb, sammensat undergrund af mergel, aflejringer med småsten af kalk blandet med østersskal samt ler og muld, giver perfekte forhold for dyrkning af Sauvignon Blanc. Udbyttet holdes begrænset til 40-45 hl/ha.
Efter ankomsten til kælderen bliver klaserne selekteret på en sorteringsbord og gennemgår en langsom presning. Gæringen foregår på ståltanke med druernes egne gærceller, og bliver efterfulgt af en spontan malolaktisk gæring. Derefter bliver vinen modnet i 10 måneder på en kombination af ståltanke og nogle få ”demi-muid”-træfade af 600 l., som ikke giver tørre eller aggressive vine, men til gengæld tilfører et dybere og mere cremet udtryk. Efter en naturlig bundfældning bliver vinen aftappet uden filtrering.
Saint Bris ”Corps de Garde” har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man sarte nuancer af roser, lime, litchi og syltede abrikoser. De samme toner fortsætter i smagen, hvor en let eksotisk og cremet karakter marcher den underliggende sprødhed og mineralitet ganske godt. Kan drikkes ung eller med nogle års modning. Serveres til hvid fisk, østers og skaldyr samt retter fra det asiatiske køkken. Prøv den også til anderetter med appelsinsauce eller med ferskner samt tærter med eksotiske frugter.