SAINT-AUBIN BLANC 1. CRU Les Murgers des Dents de Chien Domaine Francois Carillon
Distrikt
Saint Aubin. Læs mere om distriktet
Producent
Francois Carillon. Læs mere om producenten
Om produktet
1er Cru-marken ”Les Murgers des Dents de Chien” (16 ha. i alt) er absolut en af Saint-Aubins mest berømte vinmarker, og ligger lige oven for berømte vinmarker i Puligny-Montrachet, såsom Grand Cru’erne Le Montrachet og Chevalier-Montrachet samt 1. Cru Champs... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint Aubin. Læs mere om distriktet
Producent
Francois Carillon. Læs mere om producenten
Mere om produktet
1er Cru-marken ”Les Murgers des Dents de Chien” (16 ha. i alt) er absolut en af Saint-Aubins mest berømte vinmarker, og ligger lige oven for berømte vinmarker i Puligny-Montrachet, såsom Grand Cru’erne Le Montrachet og Chevalier-Montrachet samt 1. Cru Champs Gains. Det er i øvrigt markens stenrige undergrund med spidse sten (Dent de Chien betyder hundetand på fransk), som er skyld i markens navn. Jordsammensætningen med grus, sten, smuldrende kalk og en smule mergel, minder ellers fuldstændigt om vinmarken Le Montrachet, og giver god dræning. En lille variation i højden på ”Les Murgers des Dents de Chien” giver en forskel i forhold til temperaturen og dermed forskellig stil af vine. Druerne modner en smule senere her (især i den højere del), og dette giver ofte vine med kølighed, bid, mineralitet og elegance, som minder meget om Puligny-vinene.
François Carillon købte en enkelt parcel på 0,67 ha. i 2013, og de ældre vinstokke dyrkes nu efter ”lutte raisonnée”-principper (i overgang til økologi), uden brug af ukrudtsmidler og med gammeldags pløjning. Høstudbyttet er yderst begrænset på parcellen, hvilket giver stor koncentration og kompleksitet. Vinen er først modnet i 12 måneder i klassiske små træfade, hvoraf de 15-20% er nye, og derefter 6 måneder i rustfrie ståltanke. Den er kun filtreret ganske let inden aftapning.
1er Cru ”Les Murgers des Dents de Chien” har Saint-Aubins kødfuldhed, mineralitet og dybde samt stor finesse og en skøn, delikat aroma. Smagen er meget kompleks med fede og meget klingende og charmerende toner, hvor karakterer af citrusfrugter, lindeblomst, krusemynte blander sig. Server den til fx grillet fisk eller skaldyrsretter som fx hummer eller kammuslinger.