RULLY BLANC LA CREE Domaine Belleville

Distrikt

Rully. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken ”La Crée” ligger lige under 1. Cru marken ”La Pucelle”, som den oprindeligt var en del af, på den østvendte skråning, hvor man finder nogle af de allerbedste vinmarker i Rully. Navnet betyder ”stenrig mark” eller ”skråning”, og skyldes,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03422822135

EAN Nr 3760280711047

Druer 100% Chardonnay

Lagring

Distrikt

Rully. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken ”La Crée” ligger lige under 1. Cru marken ”La Pucelle”, som den oprindeligt var en del af, på den østvendte skråning, hvor man finder nogle af de allerbedste vinmarker i Rully. Navnet betyder ”stenrig mark” eller ”skråning”, og skyldes, at man her tidligere fandt et kalkstensbrug. Domaine Belleville ejer 5 små parceller på marken, med små forskelle i hældning, undergrund (kalk-ler) og alder for vinstokke, som er i gennemsnittet ca. 25 år gamle. Dette kræver en del opmærksomhed under dyrkningen, bl.a. i valget af beskærings- og høsttidspunkt for hver parcel. Besværet lønner sig dog til sidst, da forskellene i de forskellige vine giver mulighed for at opnå en sjælden harmoni i blendet.

En modning i 12 måneder på franske egefade (228 l., 25% nye), tilfører god dybde og fedme, men tillader samtidigt blendet at bevare sin harmoni. Vinen har en flot, gylden farve og en smule eksotiske og røgede nuancer i duften. Smagen er mineralsk, struktureret og fed, men samtidig med god friskhed, bid og præcision. I eftersmagen finder man også komplekse toner af ristet brød, mandler og tropiske frugter.

Serveres til skaldyr eller fisk, men også til kylling eller kalv.

×