RULLY BLANC 1. CRU LA PUCELLE Domaine Belleville

Distrikt

Rully. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Om produktet

Legenden siger, at da Herren af Rully delte sine marker mellem sine børn i det 13. årh., gav han sin bedste mark til sin yngste datter. ”La Pucelle” betyder ”jomfru” og refererede til den dengang unge, smukke og charmerende pige.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03422721735

EAN Nr 3760280711511

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mdr. på træfade (228 l., 25% nye).

Distrikt

Rully. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Legenden siger, at da Herren af Rully delte sine marker mellem sine børn i det 13. årh., gav han sin bedste mark til sin yngste datter. ”La Pucelle” betyder ”jomfru” og refererede til den dengang unge, smukke og charmerende pige. Vinmarken ”La Pucelle” anses i dag helt klart som en af de bedste blandt 1. Cru’erne i Rully. Denne østvendte og meget stenrige skråning producerer i hvert fald nogle af de mest efterspurgte hvidvine i appellationen. Domaine de Bellevilles parcel er beplantet med ca. 40 år gamle vinstokke, som giver et begrænset udbytte, men til gengæld intense og strukturerede vine.

En modning i 12 måneder på franske egefade (228 l., 25% nye), tilfører god dybde og fedme, men tillader samtidigt Chardonnay druerne at udtrykke La Pucelles særlige terroir. Vinen har en flot gyldengrøn farve og besidder nuancer af citrusfrugter og ferskner, som både giver friskhed og et eksotisk touch i duften. Smagen er livlig, med god struktur og fedme, men også med bid og mineralitet. Harmonien mellem frugtsødmen og den eksotiske karakter i smagen, og sprødheden og finessen i den lange eftersmag, gør vinen meget appetitgivende og charmerende. Hvid Rully, når det er bedst!

Prøv den til skaldyr, fisk eller lyst kød. Prøv den også til stegte grøntsager eller ostegratinerede retter.

×