ROUSSILLIÈRE BLANC Vin de France, Yves Cuilleron
Distrikt
Vin de France. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Om produktet
Yves Cuilleron har i flere årgange produceret Condrieu (Les Ayguets) i den søde stil, lavet på overmodne, senhøstede Viognier-druer, som nemt angrebes af den ædle råddenskab (botrytis) - især i de årgange, hvor Rhône flodens morgentåge stiger op ad Condrieus... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Vin de France. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Yves Cuilleron har i flere årgange produceret Condrieu (Les Ayguets) i den søde stil, lavet på overmodne, senhøstede Viognier-druer, som nemt angrebes af den ædle råddenskab (botrytis) – især i de årgange, hvor Rhône flodens morgentåge stiger op ad Condrieus skråninger. I årgang 2000 oplevede Cuilleron, at også Roussanne og Marsanne druer på hans marker klassificeret som Vins de Pays/Vin de France kunne blive angrebet af Botrytis, og han producerede derfor en sød vin, dengang hovedsageligt på druen Roussanne. Han døbte den ”Roussillière”. Siden har han gentaget succesen i de årgange hvor det har været muligt, med en sammensætning af Viognier, Roussanne og Marsanne som varierer efter årgang.
Druerne bliver håndplukket ad flere omgange fra midt i oktober til midt i november, og kun tørrede (på fransk ”passerillés”) eller druer angrebet af botrytis bliver valgt. Ved hjemkomsten til kælderen bliver druerne presset, og mosten får lov at bundfælde en enkelt gang. Derefter starter den alkoholiske gæring på træfade, med druernes egne vilde gærceller. Den varer helt til vinteren bliver så kold, at gæringen naturligt bliver stoppet af kulden. Modningen varer derefter i 8 måneder på klassiske barriques af 228 l.
I duften finder man helt klart typiske, ”overmodne” frugtnuancer som abrikoser, kvæde, rosiner, bivoks, honning, gule eksotiske frugter, som man kender fra Sauternes eller fra andre vine lavet på senhøstede druer, men også toner af grønne blade og citrusfrugter. Smagen er meget lækker, sød men med masser af friskhed og delikate nuancer. Vinen kan drikkes i sin ungdom men kan også sagtens nydes efter 10 års lagring. Bruges til foie gras, til blåskimmeloste, til desserter med frugt (abrikos!) eller til sorbet (citron). Prøv den også som aperitif.