ROUGE DE ST HIPPOLYTE BIO Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
Mens man i Alsace gik over til at lave hvidvine efter 1500-tallet, har landsbyen St. Hyppolyte beholdt traditionen for at lave rødvine, og er i dag - i lighed med landsbyen Ottrot længere mod nord - berømt for sine røde... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Mens man i Alsace gik over til at lave hvidvine efter 1500-tallet, har landsbyen St. Hyppolyte beholdt traditionen for at lave rødvine, og er i dag – i lighed med landsbyen Ottrot længere mod nord – berømt for sine røde Pinot Noir vine. De stejle, sydvendte skråninger over St. Hyppolyte egner sig perfekt til dyrkning af Pinot Noir. Den fattige, tørre undergrund af hvidt, smuldrende granit og sand giver vinstokkene store vækstudfordringer. Til gengæld modner druerne her meget tidligt og giver utroligt koncentrerede og komplekse vine.
Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 7-8.000 vinstokke/ha., men udbyttet er dog begrænset (45 hl./ha.). Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie”.
Pinot Noir har en smuk, blank, rubinrød farve. I duften finder man toner af modne, røde og mørke frugter og bær (solbær) samt mineralske nuancer. Smagen er liflig, frugtrig og appetitgivende. Vinen er flot afrundet, selv om man fornemmer mineralske toner (granit) til sidst. En meget lækker, sprød og charmerende vin. Serveres til forretter eller kylling ”à la provencale”, til lam, and eller kalv – gerne grillet, og til faste oste. Serveringstemperatur: 12-14°.