ROTGIPFLER SATZING ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch
Distrikt
Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet
Producent
Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten
Om produktet
Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner, som begge er beslægtede med Østrigs mest berømte druesort; Grüner Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer ikke af druens farve (den er helt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet
Producent
Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner, som begge er beslægtede med Østrigs mest berømte druesort; Grüner Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer ikke af druens farve (den er helt grøn), men af de røde pletter, som man finder på bladene. Rotgipfler er altså beslægtet med Grüner Veltliner og har mange af denne drues egenskaber – dog er den en smule mere krydret og struktureret.
Druerne til denne vin kommer fra vinmarken Satzing, som nærmest betragtes som en ”Grand Cru” i Gumpoldskirchent. Den ligger på lag af brunt jord (ler, mergel) i overfladen, med ren klippe længere nede, som opmagasinerer varmen i dybden. Naboskabet til skoven bringer en god afkøling om natten og sikrer et godt temperaturskift, hvilket giver stor aroma til vinene. Her dyrker man udelukkende Rotgipfler på vinstokke som er mellem 38 og 45 år gamle og som giver ekstremt koncentrerede vine. Gæringen foregår spontant på træfade af forskellige størrelser, og vinen bliver derefter modnet i 10 måneder på brugte træfade af 700 l.
Rotgipfler ”Satzing” har en utrolig flot harmoni mellem de aromatiske, eksotiske nuancer (lime, mango), den meget appetitvækkende, friske stil samt vinens dybde, struktur og kompleksitet. Vinen er stadig en smule præget af trækarakteren i sin ungdom, men med lidt iltning kommer der en fin balance. Rotgipfler ”Satzing” ville gøre sig godt sammen med skaldyrs- eller fiskesupper eller til det asiatiske køkken.