ROTGIPFLER GUMPOLDSKIRCHEN ØKO Thermenregion DAC, Johanneshof Reinisch

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner, som begge er eslægtede med Østrigs mest berømte druesort; Grüner Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer ikke af druens farve (den er helt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2024

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 00403022435

EAN Nr 9120001620999

Druer 100% Rotgipfler

Lagring 4 mdr. på ståltank

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner, som begge er eslægtede med Østrigs mest berømte druesort; Grüner Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer ikke af druens farve (den er helt grøn), men af de røde pletter, som man finder på bladene. Rotgipfler er altså beslægtet med Grüner Veltliner og har mange af denne drues egenskaber – dog er den en smule mere krydret og struktureret.

Druerne til denne vin hentes på de syd- og sydøstvendte vinmarker omkring Gumpoldskirchen, i en højde på ca. 300-400 m., med vinstokke, som er mellem 10 og 20 år gamle. Undergrunden her indeholder en del småsten, men også rigere lag med brunt, ler-/muldjord, som i mange generationer har givet fremragende resultater for netop hvide druesorter som Rotgipfler og Zierfandler.

Gæringen og modningen (4-6 måneder ”sur lie”) foregår på en kombination af ståltanke (70-80%) og store træfade. Druesortens klassiske, elegante toner af eksotiske frugter (citrus, passion) kommer fint frem i duften og i smagen, hvor vinen viser en lækker sprødhed og struktur. Vinen har en god mineralitet og en lang eftersmag. Tørheden og velouren smelter flot sammen. Matcher skaldyrs- eller fiskeretter – gerne asiatiskinspirerede.

×