På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

ROTER EISWEIN ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Roter Eiswein er lavet af 70 % Merlot og 30% Cabernet Sauvignon, som hentes på vinmarken Ried Dornfeld nær Tattendorf. Under den normale druehøst i sep/okt til husets Cabernet Sauvignon-Merlot Reserve, lader man en lille del af klaserne hænge til... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Søde vine

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2018

Størrelser 37,50

Alkohol % 9,50

Nr 00403811821

EAN Nr 9120001622436

Druer 30% Cabernet Sauvignon 70% Merlot

Lagring 6 mdr. "sur lie" på ståltanke.

Dessertvin / Sød vin Ja

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Roter Eiswein er lavet af 70 % Merlot og 30% Cabernet Sauvignon, som hentes på vinmarken Ried Dornfeld nær Tattendorf. Under den normale druehøst i sep/okt til husets Cabernet Sauvignon-Merlot Reserve, lader man en lille del af klaserne hænge til yderligere modning. En del af disse klaser bliver derefter udsat for botrytis eller naturlig tørring på grenene, og høstes, når den første hårde frost melder sig, normalt i slutningen af november eller primo december.

Druerne plukkes tidligt om morgenen og transporteres straks til kælderen, hvor de presset langsomt i frossen tilstand, noget som giver en meget koncentreret most og samtidigt en svag rødbrun farve fra skindet. Gæringen foregår på små ståltanke, indtil alkoholprocenten er på ca. 8,5%. Derefter modnes vinen i 5 måneder på sit ”lie” (bundfald) på ståltanke, noget som tilfører vinen både aroma, sprødhed og kompleksitet.

Roter Eiswein er en meget elegant og aromatisk rød dessertvin (195 g. restsukker/l.) med dybe toner af mørke bær (kirsebær, solbær, brombær), men også mere olierede nuancer af valnødder, chokolade og en smule cedertræ. Den er ret kompleks og samtidig struktureret og frisk i eftersmagen. Prøv den til dessert med frugt, mørk chokolade eller nødder. Serveres omkring 8-10°C.

×