ROTENBERG 1 CRU BIO Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinmarken Rotenberg ligger på et kæmpe plateau af jernholdig kalksten – hvoraf dens røde farve - som vender mod øst og ligesom vogter over hele dalen, bag landsbyen Bergheim. Stedet bliver bagt af solen, men den kalkholdige jordbund giver vinene... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinmarken Rotenberg ligger på et kæmpe plateau af jernholdig kalksten – hvoraf dens røde farve – som vender mod øst og ligesom vogter over hele dalen, bag landsbyen Bergheim. Stedet bliver bagt af solen, men den kalkholdige jordbund giver vinene friskhed og finesse. Rotenberg er perfekt til Riesling og Pinot Gris og giver vine, som ofte er bedst i deres ungdom, selv om de, i de bedste årgange, godt kan gemmes i nogle år. Marcel Deiss’ parcel (1 ha.) på marken er beplantet (1982) med netop Riesling og Pinot Gris.
Beplantningen her er på 8.000 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (35 hl./ha.). Vinen gærer på tank med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen på sit ”lie” i et år på ståltank.
Rotenberg har røgede nuancer i duften med eksotiske toner af kødfuld mandarin, appelsinblomst og lidt jasmin. Smagen er klingende ren, med citrustoner og nuancer af kølige, friskplukkede bær som stikkelsbær og hindbær. Kan iltes på karaffel i ca. 1 time før servering. Serveringstemperatur: ca.10°C. Prøv den til fisk- og skaldyrsretter fx lavet efter opskrifter fra Middelhavsområdet. Den er også egnet til gedeost.