ROSSO PASSO IGT Veneto Rosso, Cantine Lenotti

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Rosso Passo er lavet på en for området utraditionel blanding af 50% Merlot og 50% Sangiovese. Druerne dyrkes på Gardasøens østlige skråninger, hvor en jordbund af ler og moræneaflejringer giver perfekte forhold til vinproduktion. Begge druer dyrkes efter ”Espalier” og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06002811935

EAN Nr 8000305111021

Druer 50% Merlot 50% Sangiovese

Lagring Ståltank

Skruelåg Ja

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Rosso Passo er lavet på en for området utraditionel blanding af 50% Merlot og 50% Sangiovese. Druerne dyrkes på Gardasøens østlige skråninger, hvor en jordbund af ler og moræneaflejringer giver perfekte forhold til vinproduktion. Begge druer dyrkes efter ”Espalier” og ”Guyot” systemerne, som giver god modning og udluftning mellem rækkerne, med sunde druer til følge. Straks efter høsten bliver druerne skånsomt mast og sat til separat gæring i temperaturregulerede ståltanke. Efter presningen og en naturlig bundfældning lagrer vinene i nogle måneder på samme type tanke, før de sammenstikkes. Aftapningen foregår ved lave temperaturer. Alt sammen for at bevare vinens frugtrige og aromatiske karakter.

Blandingen af Merlot og Sangiovese giver her en usædvanligt spændende, frugtrig, let og umiddelbar vin. Den har en lys, blank, rubinrød farve og en åben, ren, aromatisk frugtkarakter, med nuancer af kirsebær, ribs, urteblade og en smule hvidt peber. Smagen er ligeledes frisk i stilen, men vinen viser samtidig en ganske god koncentration og kompleksitet efter lidt iltning. Den har en god balance mellem de liflige og aromatiske frugttoner og den afrundede struktur. Det er karakteren af røde frugter, som dominerer til sidst, og vinen er derfor perfekt til grønsagsretter (gerne gratinerede), fjerkræ, svine- eller kalvekød – men også til fx grillet fisk!

×