ROSSO DI MONTALCINO ØKO DOC, San Polo, Toscana

Gruppe: Rødvin

Land: Italien

Årgang: 2017

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Sangiovese

Lagring: 12 mdr. på fade (20 og 40 hl.)

Alkohol: 14,00

Økologisk: Ja

Respekt: Ja

Nr: 06076511735

EAN Nr: 8021903291083

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

San Polo. Læs mere om producenten

Om produktet

Selv om Rosso di Montalcino ”kun” er lillebror til den mere anerkendte Brunello, gør man alt på San Polo for at denne vin skal blive fremragende, og det lykkes til fulde. Vinen laves på 100% Sangiovese, som udelukkende hentes på den økologiskdyrkede Montluc-vinmark (3 ha.), med en dyb, stenrig (kalk) og mergelholdig jordbund, samt en tæt beplantning på 7.000 vinstokke/ha. Hver vinstok producerer således kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. Desuden betyder vinmarkens beliggenhed i en højde af 450-500 m.o.h., at man opnår vine med god aroma, finesse og bid.

Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg., for at undgå masning og oxydering. Efter afstilkning og en skånsomt masning bliver druerne gæret på cementtanke, med de naturlige gærceller. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 12 mdr på let ristede træfade af 20 og 40 hl. Efter aftapning modner vinen yderligere i nogle måneder på flaske.

Rosso di Montalcino fra San Polo har en flot, dyb, rubinrød farve. I den meget aromatiske duft har den Sangioveses klassiske nuancer af mørke kirsebær, solbær og en smule brombær, men det er helt klart finessen som vinder. Vinen virker let og delikat i næsen, og overrasker i munden med en ret intens og kødfuld karakter samt en fed og sødmefuld stil. Det er friskheden, sprødheden og delikatessen som dominerer i den lange eftersmag. Server den til klassiske italienske retter med pasta, risotto (gerne med svampe) og til retter med fjerkræ, kalv eller fuglevildt.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

Gambero Rosso2
Vinous92
Wine Enthusiast90
James Suckling90
×